Posebni projekti i eventi

Članovi All About Sports u posljednjih 15 godina osmislili su, organizirali i realizirali više od 1000 projekata raznovrsnih sadržaja, od sportskih, glazbenih, korporativnih, preko turističkih i medijskih pa sve do obrazovnih i izdavačkih. Baratamo potrebnim znanjem i vještinama za provedbu najzahtjevnijih projekata, ovdje smo da osmislimo,organiziramo, sadržajno nadopunimo, uobličimo i oplemenimo Vaše zamisli i ideje, kako one uobičajene forme,tako i one koje izlaze iz okvira pojedinih područja. Naši specijalni projekti su marketinške platforme sa saržajem kreiranim i izvršenim prema zahtjevima i potrebama klijenata i/ili tržišta.

Mind and Body Scan (Junior)

Agencija All About Sports, u suradnji s Kineziološkim fakultetom u Zagrebu, provodi individualna i grupna mjerenja i testiranja psihofizičkih obilježja djece s ciljem sveobuhvatne dijagnostike pristupnika, uzimajući u obzir sve rezultate koje pojedini polaznik postiže. Naša mjerenja stavljaju poseban naglasak na kognitivni i konitivni aspekt, te se program provodi u suradnji psihologa, kineziologa i liječnika školske medicine. Baterija dijagnostičkih testova je pomno promišljena, znanstveno utemeljena, a njeni rezultati pokazuju sveukupno objektivno stanje polaznika.

Program obuhvaća ispitivanje i mjerenje: antropometrijskih, motoričkih (gibljivost, koordinacija, brzina, snaga, izdržljivost, preciznost), funkcionalnih (aerobni i anaerobni kapacitet), kognitivnih (intelektualne sposobnosti) i konitivnih obilježja (karakteristike ličnosti).

Testiranja traju ukupno 120 minuta u kontinuitetu ili 2 puta po 60 minuta. Naš tim može dnevno testirati do maksimalno 120 djece.

Na kraju programa polaznik dobiva brošuru sa svojim rezultatima antropoloških mjerenja i testiranja psihomotoričkih sposobnosti, kao i rezultate psihotesta, zajedno s napomenama, prijedlozima i smjernicama naših stručnjaka kineziologa, psihologa, nutricionista i liječnika školske medicine.

 

Važnost provođenja programa

 • Teret novog doba i tehnološkog razvoja negativno se odrazio na osnovne motoričke sposobnosti djece predškolske i školske dobi.
 • hrvatska djeca su po istraživanju četvrta u Europi po pretilosti. Prije desetak godina statistike su pokazivale da povećanu tjelesnu masu ima 10,5 posto djece u Hrvatskoj, a 3,8 posto njih je pretilo.
 • danas podaci Hrvatskog zavoda za javno zdravlje govore da čak 26,4 posto djece školske dobi ima prekomjernu težinu, a 11,2 posto ih je pretilo. U trideset godina prvašići su nam se udebljali za 2,5 kilograma.
 • Školski sustav ne provodi psihološka testiranja djece niti se tome pridaje važnost, pa djeca nemaju adekvatnu podršku ni mogućnost osobne i/ili sportske orijentacije

 

Ciljevi programa

 • Dobivanje uvida u kojim elementima je dijete najbolje/najlošije kako bi ispravnim pristupom roditelji, profesori i treneri mogli usmjeriti djetetove aktivnosti te raditi na jačanju osobnosti pojedinca, jer je poznato da rekreacija i sport mogu utjecati na razvoj karaktera.
 • Uključivanje sve djece u rekreaciju i sport, bez obzira na talentiranost za isti, kako bi rasli u zdravijem okruženju, osvijestili važnost pravilne prehrane i razvijali se u zdravije, sretnije i motiviranije pojedince
 • Istraživanje i usporedba dobivenih rezultata s rezultatima u drugim europskim zemljama

 

Stručni stožer projekta

 • doc.dr.sc.Tomislav Đurković, autor i voditelj kineziološkog dijela projekta
 • dr.sc. Svjetlana Salkičević, voditeljica psihološkog dijela projekta
 • Mr. sc. Irena Švenda, mag. nutric., mag. ing. bioproc. inž., voditeljica nutricionističkog dijela projekta
 • struč.spec.art. Dejan Laninović, koautor i koordinator projekta
 • struč.spec.art. Ivana Nobilo, koautorica i voditelj marketinga projekta
REZERVIRAJ